THE ABO HOUSE IN SOUTH AFRICA BY NICO VAN DER MEULEN

January 19, 2013 The Unbiased Writer

Located in Limpopo, South Africa, the Abo House by Nico van der Meulen sits on the Tropic of Capricorn, where the heat is excessive. Taking the heat into account, Nico van der Meulen Architects responded with a breathtaking plan that features a natural cooling system thanks to the numerous water features. The Abo House was designed with large expanses of opening glass which let the sun in only during winter, and double volume areas adorned with steel and glass. The interior is highlighted by a large staircase that connects the lower and the upper levels of the house. The pool outside is encapsulated by a timber wall that is lit and intentionally reflects into the black painted swimming pool. Check out images of the Abo House below, and as always, let us know what you think!


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *