SOUTH AFRICA’S ‘HOUSE BER’ RESIDENCE

September 24, 2012 The Unbiased Writer

Located in Midrand, South Africa, the ‘House Ber‘ is a modern contemporary home built to fit the clients request for an open plan with airy spaces. The center of the residence is focused around a rectangular mass housing the public functions of the property: living rooms, dining room and kitchen flanked by a koi pond and swimming pool. Steel structures on the second floor frame the private areas, while steel grates on the floor help block out the sun on the first floor. Inside the home, a series of stone and concrete walls and marble tile floors add an array of textures in a semi-open volume that connects to the exterior pools and gardens. Check out images below, and as always, let us know what you think!


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *